Změna Statutů a Klíčových informací pro investory s účinností od 6.4.2020

06.04.2020

Změna Statutů a Klíčových informací pro investory s účinností od 6.4.2020

Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s., společnost skupiny Amundi (dále jen „Společnost“) oznamuje podílníkům následujících Fondů, které jsou Společností obhospodařovány a administrovány, že s účinností od 6. dubna 2020 dochází ke změně Statutů a Klíčových informací pro investory (dále jen „KIIDs“).

Jedná se o následující Fondy kvalifikovaných investorů:

  • KBPB Short Term Strategy, otevřený podílový fond, Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.
  • KBPB Bond Strategy, otevřený podílový fond, Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.
  • KBPB Equity Strategy, otevřený podílový fond, Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.

(dále společně jen „Fondy“).

Změna se týká frekvence oceňování fondů a zpracování pokynů k nákupu, zpětného odkupu a výměny (přestupu) podílových listů Fondů. Od data účinnosti budou Fondy nadále oceňovány denně (na místo dosavadního měsíční ocenění). Společnost zároveň sděluje, že v souladu se statuty Fondů bude denní oceňování Fondů zahájeno dne 8.4.2020.

 

Denní ocenění Fondů má za cíl umožnit klientům rychlejší vypořádání jejich odkupů a dále umožnit klientům reagovat na situaci na trhu a v případě potřeby upravit svá portfolia během relativně krátkého období.

Klienti, kteří podali pokyny k nákupu, zpětnému odkupu nebo výměně podílových listů Fondů před účinností této změny, budou kontaktování svými individuálními bankéři a bude jim umožněna změna realizace pokynu.

Statuty a Klíčové informace pro investory Fondů jsou k dispozici na internetových stránkách těchto Fondů.

Více na www.amundi-kb.cz.